vrijdag 4 december 2015

Training met vossendummy, hazendummy en ganzendummy

Vandaag heerlijk getraind met zowel Quinty als Aiko. Vandaag meervoudige apporten geoefend met een vossendummy, hazendummy en ganzendummy. Dit zijn best zware jongens dus goed oppakken is al een van de moeilijkheden.
Om afwisseling te hebben in de training zijn we voor een keertje naar twee andere locaties gereisd. Anders wordt het wel een beetje gewoon en "te makkelijk". Straks denk ik dat ze het kunnen en we komen op een vreemde locatie en bakken ze er niets van dus tja dat wil ik proberen te voorkomen.
Voor de afwisseling een bruggetje erbij gezocht net anders dan anders. Ik kon ze makkelijk vooruit sturen, ze gingen het bruggetje over en de vossendummy was zo gevonden. Van deze dummy kregen ze verwaaïng. De hazendummy op het tafeltje was andere koek. Hij ligt hoog en de wind kwam niet uit die hoek. Klein beetje dirigeren. Vind het leuk om dit soort dingen erbij te doen om te kijken hoe vindingrijk ze zelf zijn. En ja hoor na even gezocht te hebben ging de neus in de lucht en bam daar lag de dummy! Hebbes en wordt netjes binnengebracht.
Als laatste moesten ze de ganzendummy ophalen ook hier veel van het eigen initiatief van hun verwacht en ze deden het netjes. Afstanden heb ik niet groot, komt na verloop van tijd wel.
Als allerlaatste ook nog een stukje met draad meegepakt. Toch spannend om hier onder door te lopen. Maar ook dat deden ze na enige aanmoedig goed. Ik ben met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.
Quinty met de vossendummy, best zwaar hoor

En hoppa Quinty heeft de hazendummy gevonden

Aiko in full speed over de brug

Phoe ik ruik wel ergens wat maar waar is dat ding
Hebbes
En netjes brengen

Aiko had de vossendummy zo gevondenAiko met de gevonden ganzendummy

Quinty met de vossendummy onder het draad door

Bij het vooruit sturen netjes de dummy opgehaald


Geen opmerkingen:

Een reactie posten