vrijdag 27 mei 2016

Pups al weer één week oud

Vandaag zijn de pups een week oud! Wat vliegt de tijd en wat groeien ze snel! Quinty doet het super en ze lijkt wel slagroom te geven. Enkele pups zaten gisteren al op het dubbele van hun geboortegewicht. Prachtig. Van de andere hondjes verwacht ik dat ze vanavond hun gewicht verdubbelt hebben. De halsbandjes hebben we afgelopen week al diverse malen moeten vergroten. Vanochtend begon het hondje met het oranje bandje al zijn eerste pasjes te ondernemen. Best moeilijk hoor. Het gaat met vallen en op staan. Super mooi om te zien. Met de schokkerige bewegingen is het net een kameleon.
De namen zijn inmiddels goedgekeurd door de Raad van Beheer. De hondjes krijgen nu hun eigen naam hoe leuk is dat.
Sommige hondjes hebben nu een grappig blank met zwart bont neusje. Deze neusjes worden later helemaal zwart. Sommige hondjes zullen iets een witte vacht om hun neusje houden. Mijn verwachting is dat de meeste hondjes uit uiteindelijk een zwart koppie krijgen met zo hier een daar een beetje grijs of beetje wit of helemaal zwart. Mijn vermoeden is dat in dit nestje qua vachtkleur donkerschimmel, middelschimmel en helschimmel/bont zit. De tijd zal het leren. 100% zeker weten doe je nooit met onze GM kameleons.
Het is een heerlijkheid in huis al die puppegeluidjes van tevredenheid of de kleine kefjes die ze af en toe maken. Het is op en top genieten van het jonge grut.
Er zijn nog pups beschikbaar. Mocht je belangstelling hebben voor een pup bel/mail gerust of kom gezellig langs we willen al je evt. vragen beantwoorden. Onze contactgegevens staan in de rechterkolom bovenaan.

Pup met het zwartje bandje (reutje) heeft de stamboomnaam Anco v.d. Polderdiek gekregen. Anco was met de geboorte 448 gram en bij het wegen gisteravond woog hij 902 gram! Meer dan verdubbeld!Pup met het donkerblauwe bandje (reutje) heeft de stamboomnaam Aido v.d. Polderdiek gekregen. Aido was met de geboorte 458 gram en bij het wegen gisteravond woog hij 910 gram! Op 6 gram na net niet verdubbeld.


Pup met het rose bandje (teefje) heeft de stamboomnaam Ayla v.d. Polderdiek gekregen. Ayla was met de geboorte 438 gram en bij het wegen gisteravond woog zij 736 gram! 


Pup met het paarse bandje (reutje) heeft de stamboomnaam Astor v.d. Polderdiek gekregen. Astor was met de geboorte 444 gram en bij het wegen gisteravond woog hij 918 gram! Meer dan verdubbeld!


Pup met het gele bandje (teefje) heeft de stamboomnaam Aira v.d. Polderdiek gekregen. Aira was met de geboorte 360 gram en bij het wegen gisteravond woog zij 688 gram!Pup met het rode bandje (teefje) heeft de stamboomnaam Acira v.d. Polderdiek gekregen. Acira was met de geboorte 428 gram en bij het wegen gisteravond woog zij 824 gram! Haar gewicht is nog net niet verdubbeld. Pup met het oranje bandje (reutje) heeft de stamboomnaam Ailo v.d. Polderdiek gekregen. Ailo was met de geboorte 820 gram! Zijn gewicht is net niet verdubbeld. Ailo was vanochtend al driftig aan het proberen om te gaan lopen. Prachtig om te zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten