dinsdag 12 juli 2016

Pups 7,5 week oud!

Eerst maar eens excuus dat het zolang duurt voordat ik een nieuw verhaaltje blog. Soms vliegen de dagen voorbij en denk je aan het eind van de dag oei dat had nog wel even gemoeten maar.....tja hmmmm. Het is best druk met het grut.
Maar dan denk je ook:
Oei oei de pups zijn al 7,5 week oud en oud genoeg om bijna uit te vliegen! Ai waar is de tijd gebleven?! Het is zo snel gegaan. De pups ontwikkelen zich zo snel! De pups zijn echt toe aan een nieuwe uitdaging. De eerste pups vliegen eind deze week al uit. Het zal een beetje verspreid gaan. Misschien ook beter voor moeder en voor ons. Kunnen we rustig afscheid nemen en komen we rustig in de reguliere "rust" terug. Het zal wennen worden. Maar toch ook weer zin om met de Quinty en Aiko vol aan de bak te gaan met de training. Dat heeft nu toch echt een beetje stil gelegen. Met Aiko wel een beetje getraind maar niet constant genoeg en dat begin je nu te merken. Ook Quinty moet weer lekker aan het werk de oortjes beginnen het een beetje minder te doen dus straks.....ik kijk er naar uit. Afscheid nemen zal nog wel een dingetje gaan worden. Je hebt toch circa 8 weken voor deze bengels mogen zorgen. Je ziet de karaktertjes ontwikkelen, je ziet ze gericht op jou worden en tja dat maakt het allemaal niet makkelijker. Maar dat hoort bij het fokken. De hondjes gaan allemaal (twee zoeken nog een baasje) naar super leuke baasjes die heerlijk met de hondjes aan de slag zullen gaan. Wat wil je als fokker dan nog meer.
Het zijn heerlijke ondernemende hondjes geworden waar ik naar ga uitkijken hoe ze zich verder gaan ontwikkelen.
Maar om niet helemaal al naar het einde te praten toch nog wel een verhaaltje over deze (b)engels hoor. Ze zijn er echt nog wel en een aantal zelfs nog een paar weekjes langer. Dusss.....

Afgelopen zondag is de dekreueigenaresse geweest. Was super gezellig en vond het een mooi en leuk nest! Ze heeft foto's gemaakt van de pups met wild, hopelijk komen die binnenkort op het blog.
De neusjes van de pups nou daar is echt niets mis mee wat een boeven. Ik hoefde ze niet te vertellen waar de voerbak zich bevind haha. Echt met zijn 7-en staan ze tegen de voertonnen op.
De pups worden inmiddels zo groot dat Aiko en Quinty af en toe een veilig heen komen zoeken en vervolgens maar op de tafel en stoelen gaan zitten. Leuk om te zien. Slimme rakkers. Maar de pups denken ook al bijna dat te kunnen maar helaas dat lukt toch nog echt niet.
Het is ook prachtig om te zien hoe ze door de tuin heen hollen achter elkaar aan over elkaar heen echt wat een plezier hebben ze. Vandaag heb ik de tunnel neergezet. Tja wat zal ik daar eens van zeggen. De tunnel werd niet meteen gezien als iets om door heen te lopen. Welnee daar kun je op springen en dan deukt ie in elkaar en je kunt je tandjes er in zetten en allerlei andere gekke dingen er mee uitvreten. Een paar hadden al wel snel door hoe het wel moest dus agility hondjes zitten er denk ik ook wel bij haha.
Ahhhhh voer!!!! JUMMIE JUMMIE!!!

Help denkt Aiko nu even niet ik zoek wel een veilig heenkomen (al duurt dat meestal maar een paar seconden want eigenlijk vind Aiko het ook allemaal veel te leuk)

Mams vind het spelen met de kids het einde

Neusje neusje met om Aiko ahhh toe oompie ik wil met jou spelen

Hier zien we een paar pootjes die net op de bank kunnen komen

Ahhhh mamsie mogen wij ook?!

Ahhhhh gehalte hihi

Lieve knufjes van mamsie

En hier wordt mamsie terug geknuft
Zo'n tunnel is hartstikke leuk je kunt er van alles mee vooral plat maken.....

Maar gelukkig deze dame begrijpt het al snel en rent nu al door de tunnel, geweldig agility hondje in spé???


Geen opmerkingen:

Een reactie posten