donderdag 4 augustus 2016

En de trainingen zijn weer "echt" gestart

Sinds afgelopen week, nu we nog een pupje in huis hebben, zijn de trainingen voor Quinty, Aiko en ook Aira weer opgepakt. De laatste maanden was het telkens zoeken naar momenten en die waren er gewoon vaak bijna niet. Dan was ik al blij dat we een wandeling konden maken. Dus nu de pups bij hun nieuwe baasjes zijn hebben we de draad weer opgepakt.

Eerst Quinty: Met Quinty ben ik afgelopen zondag weer voor het eerst begonnen met de training. Eerst was ze even roestig en reageerde niet heel erg op de aangegeven lijnen maar naar mate de training vorderde had madame het weer in de smiezen en ging het weer super leuk! Zo trots op mijn meisje! Meer dan een half jaar bijna niets meer gedaan en nu, ze pakt het zo weer op. Deze training was met dummy's. Vanavond was het met wild. Is toch vaak net even anders. Dus konijn, eend en duif meegenomen en kijken wat het wordt. Mooie dirigeer apporten van gemaakt en kijken wat ze doet. Het konijn was zo gevonden. Met een verre zoek door eerst een stuk hoog gras, daarna over een smal slootje en daarna de ruigte in was net iets lastiger en duurde wat langer voor ze voldoende verwaaïng kreeg van de eend. Maar ze zocht door en hop daar was de eend. Teruggebracht mocht ze nog een verre duif halen en ook die was zo binnen. Heerlijke werker is mijn meisje. Na gedane arbeid mocht ze even lekker rollen.

En dan Aiko: Met Aiko ben ik wel in training gebleven maar door het nestje pups en allerlei andere prikkels liep dat de afgelopen periode gewoon niet lekker. Hij had een behoorlijk portie plamuur inmiddels opgedroogd in zijn oren zitten. Begrijpelijk enerzijds (veel te weinig getraind dus ja wat kun je verwachten en dan nog allerlei andere prikkels, nou ik geef je het te doen) anderzijds vervelend natuurlijk omdat je graag gewoon lekker wilt trainen. Maar ook met hem nu met regelmaat weer aan de slag en dat begint zijn vruchten weer snel af te werpen gelukkig. Afgelopen maandag ging het op de training al iets beter maar nog niet top, maar gisteren ging het echt super! Zo kende ik hem weer en dan is het zo genieten van onze jongen (anders ook wel hoor maar dan haha). En vanavond deed Aiko het ook zeer netjes. Hij heeft zelfs vanavond een stel jongens opgezocht. Deze jongens wilden zich verstoppen en wilden dat Aiko hen opzocht (deze jongens waren geloof ik wel geïnteresseerd geraakt door de training en wilden wel meer zien haha). Tja dat heb ik nog nooit gedaan met Aiko dus nou ja weet je, we doen de jongens een plezier en kijken wel wat Aiko doet. Dus de jongens instructies gegeven wat ze moesten doen. En ik ben Aiko gaan halen. De jongens zaten verstopt en Aiko ingezet op hun spoor. Wat een humor heeft Aiko toch hij speurde de jongens zo op. Misschien toch maar eens weer een cursus speurwerk gaan volgen. Aiko mag zo graag werken met zijn neus. Hopelijk houd hij deze stijgende lijn nu weer vast en gaat het steeds weer beter. Ik heb er echt vertrouwen in zolang je er maar tijd en energie in stop komt het meestal wel goed.

En dan natuurlijk onze jongste spruit Aira: Ondanks dat Aira nog geen nieuw thuis heeft gaat haar opvoeding wel gewoon van start. Mocht ze blijven dan wil ik geen mega achterstand hebben ontwikkeld en wil dan wel graag vol met haar aan de bak kunnen gaan. Dus ook zij mocht vanavond aan de lijn het konijn, duif en eend apporteren. En zij mocht zelfs een echte elandendummy apporteren en die vond ze toch leuk! Met dank aan iemand van de training van wie ik deze dummy heb gekregen. Zo blij mee. Het konijn, eend en de duif worden al met een beetje aanmoediging opgepakt. Afgelopen week heb ik met haar een konijnensleepje gedaan. En dat deed mevrouw toch echt niet onaardig. Een echt volhoudertje. Ik ruik iets en ik ga het vinden. Een paar keer even het spoor kwijt en hop loopt een stukje terug en pakt het zelf zonder aanmoediging weer op en gaan met die banaan en hop gevonden. Trots op onze jongste telg. Met zo'n jonge muppie begin je weer van voor af aan en gaat weer veel tijd kosten om haar weer zo ver te krijgen als de ander twee. Maar wie weet meld zich nog iemand voor deze dame die verder met haar wil trainen en er een echte jachthond van wil maken. De aanleg zit er zeker in en de wil ook.
Hieronder een aantal foto's van de trainingen.

Quinty met de duif

Heerlijk, lekker aan de slag zie ik Q denken

Quinty met het konijn 
En toen een schijnbaar toch lastiger apport dan ik had gedacht en hier probeert ze verwaaïng te krijgen want ze rook wel wat

Maar hop gevonden en netjes terug gebracht

Na de training even lekker rollen in het gras

Toen Aiko, het konijn was lastig want ik had hem aan de ander kant van de sloot gegooid en voor de sloot lag de val plek van het konijn van Quinty, ja Aiko, ook dat moet je leren.....er kan net iets verder na een valplek ook nog wat liggen.

Aiko met de duif

En toen de eend

Over water, gaat super goed


En hop daar is Aiko met de eend

Aira met de eend, deze wordt al na enige aanmoediging opgepakt

En het konijn tja die is fantastisch

De duif wordt ook gepakt

En natuurlijk de elanddummy hoe leuk is die

Geen opmerkingen:

Een reactie posten