vrijdag 19 augustus 2016

Trainen deel euhhh er zullen nog vele volgen

Deze week hebben we nog vakantie en dit met twee handen aangepakt om met Aira lekker aan de slag te gaan om 1) te socialiseren en 2) een beetje een basis proberen te leggen voor het apporteren.
Het socialiseren gaat heerlijk. Het is een lekker relaxed hondje die het allemaal wel prima vind. Gisteravond is ze mee geweest met Lense naar zijn biljartavond en ze is lekker in slaap gevallen na denk ik wel een behoorlijk aantal aaitjes van mensen die er ook waren. Binnenkort zal ze meegaan naar G en G (gedrag en gehoorzaamheidsles) maar eerst de planning een beetje in elkaar zien te krijgen zodat alles past met drie woeffies.
Ook heeft Aira deze week voor het eerst kennis gemaakt met echt open water. Dat was nog wel een beetje spannend maar haar eerste waterapportjes heeft ze (wellis waar lopend) gedaan. Zwemmen is nog een stapje te ver maar dat komt wel (eerst even een goed plekje zien te vinden, het oude plekje waar we het altijd leerden daar is weinig meer van over helaas). Is wel heeeel anders hoor dan een blauwe schelp achter het huis in je vertrouwde omgeving. Het apporteren op het land en het luisteren naar de fluit gaat al aardig. Het is een beginnetje ze moet nog zooooo veel leren.
Mamsie laat zien hoe het moet (twee vliegen in een klap trainen met Q en A en Aira kan de kunst -hopelijk- afkijken), Aira denkt geef hem nu maar aan mij help wel even, hoeft niet hoor Aira straks mag je de hele riedel ook gaan doen. Mamsie kan het prima zelf.

Ook oom Aiko laat zien hoe het moet, dat ziet er wel heel interessant uit hoor

Tja dan zelf maar eens proberen, best spannend hoor

Pffft waarom nou zover weg, moet ik zover door dat natte spul

Snorkelen was al snel uitgevonden, rare dummy hoor als je erop drukt gaat ie onder nou ja zeg

Hé das leuk als je er met je poot op duwt gaat ie onder maar doe je je poot eraf plopt ie zo weer naar boven zoooooo leuk!

Maar ik breng de dummy echt wel hoor! 

Canvas dummy wordt al aardig netjes gebracht, als is het oppakken echt nog een dingetje het midden  -wat het allemaal een stuk eenvoudiger maakt- heeft ze nog niet uitgevonden

Ook de runderdummy wordt opgepakt maar brengen wordt lastiger hoor wanneer er zo'n mooi velletje om heen zit, dat wordt dus lange lijn....

Hier idem pakken wel maar brengen nou neuhhhh als het niet hoeft......

Ahhhhh heerlijk fotomodelletje


Dropsel, blijft al netjes zitten voor de foto's hihi

Maar van al dat gesocialiseer en getrain wordt je best heel moe hoor


Geen opmerkingen:

Een reactie posten