zaterdag 26 november 2016

Als zevende en als laatste van ons nestje in de spotlights Friso (Ailo) van de Polderdiek

Vandaag is het zover een week is om gevlogen. Iedere dag een verhaal van of over een pup. Super dank allemaal voor de mooie verhalen en foto's die we mochten ontvangen en lezen. Het 7-tal hebben jullie nu allemaal voorbij zien komen. Ik hoop dat jullie allemaal genoten hebben van de verhalen van hondjes. Het idee is begonnen om de pupeigenaren elkaar te laten weten hoe het gaat met de broertjes en zusjes van hun hondje maar als ik de facebook reacties zie en de statistieken van het blog zijn er meer personen die iedere dag hebben meegelezen. Leuk!  Persoonlijk heb ik super genoten van de verhalen, heerlijk om de hondjes zo goed te zien ontwikkelen. Ik hoop zelf heel erg dat we 4 maart 2016 het grut mogen verwelkomen op de aanlegproef van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging (gelukkig hebben de meeste al aangegeven te komen en papa Arven komt ook). groetjes Nicoliene Maar nu het verhaal van Friso!

Friso stelt zich voor.
Op 3 augustus 2016 hebben wij, Franke, Hanneke, Elbrich en Redmer Schuurmans, Friso verwelkomd in ons gezin.
Friso is onze 5e hond op rij en onze 2e pup. Na het overlijden van onze leonbergse teef Moira op 12-jarige leegtijd is Friso de gelederen aan De Bultweg 7 te De Bult nabij Steenwijk komen versterken. Friso is een op en top gezinshond, maakt daar voor 100 procent deel van uit. Friso is gehoorzaam, volgt de commando's goed op al begint hij zo nu en dan pubergedrag te vertonen (en dat nu onze uitwonende studerende zoon en dochter deze periode nipt achter zich hebben gelaten). De puppycursus heeft hij met vlag en wimpel doorlopen.
Opvoeden is en blijft een kwestie van zorgvuldig consequent handelen en herhalen etc. Friso is sociale, vrolijke, energieke en slimme hond. Bovendien is hij evenwichtig van karakter, ongecompliceerd en vol vertrouwen, dat gelukkig nog op geen enkel punt is beschadigd. Kortom Friso heeft alles in zich wat wij van een gezinshond verwachten. Dat alles met dank aan Nicoliene, de fokster van onze hond. De start van Friso, overigens geldt dat voor het gehele nest, kon niet beter. De eerste 8-10 weken hebben de pups een in alle opzichten ideale en liefdevolle opvoeding en opfok genoten. Nicoliene, dank daarvoor!

Een hartelijke groet van Hanneke en Franke Schuurmans.

Ahhhh droppie

Knappe knul!

Dat is een heerlijk speelplekje volgens mij voor een GM....

Rest in Peace Moira (leonberger)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten