woensdag 23 november 2016

En vandaag in de spotlights Aira van de Polderdiek

Ja, ja onze smousse mouse Aira is vandaag aan de beurt. Wat vliegt de tijd zeg, 6 maanden al weer. Van een klein pupje wat je net na de geboorte in je handen mag houden tot nu al een hele dame. Wat vliegt de tijd en wat groeien ze snel! Maar wat bijzonder om dit mee te mogen maken. Een pup uit onze allereerste nestje WAUW wat is dat speciaal!
Aira is een heerlijke, vrolijke munster. Haar staart staat nooit stil. Heel aanhankelijk, baasgericht en een mega knuffelkont maar ook ondeugend. Is het wel echt ondeugend of is het gewoon een jonge hond die veel moet leren wat mag en niet mag en nog zo veel meer? Dus ach, ondeugend?
Aira sleept in ieder geval heel graag de hele dag door met kleedjes, dit betekend dus dat ze dus ook echt met alle kleedjes sleept waar ze eigenlijk op horen te liggen of die over de bench hangen of....., ik leg ze neer daar waar ze horen.....en een seconde later zijn ze dus al weer verplaatst ahum.....even een dingetje maar tja als je dat lieve over gelukkige prethoofd ziet en een wiegende kwispelkont wanneer ze met dat kleedje loopt dan is het soms best moeilijk om er wat van te zeggen. En tja het is een gezelligheidsdier ten top. Wij hebben twee stoelen naast elkaar staan, op de een ligt mama Q meestal en dan heb je daar tussen nog zo iets als armleuningen.....Je zult zeggen dat is niet iets om prettig op te liggen....Nou voor Aira geen probleem die wil zo graag bij je liggen dat ze tussen mams en mij op de armleuningen gaat liggen om er toch bij te liggen.
Tijdens de trainingen is ze heel oplettend er ontgaat haar niets. Ze pikt dingen op de G en G makkelijk op. Op één ding na down. Hoezo down?! Hier komt het eigenwijze koppie van een GM kijken. Het commando kent mevrouw prima hoor daar ligt het niet aan. Maar ze doet het dus alleen voor een koekje. Geen koekje?! Dan wordt er naar alle windrichtingen gekeken en de leukste is naar de grond....moet het daar gebeuren dan....wil het wel maarre waar is het koekje hmmmm geen koekje doe ik het toch niet! Dikke boef, tja dit behoeft dus nog even aandacht dat blijven we dus niet doen he met koekjes, down is down geen koekjesdown. Het apporteren ging al behoorlijk maar ze begint te puppuberen en begint het nu toch iets lastiger te gaan (de ene keer super de andere keer ahum). Hoort erbij dan maar voorlopig aan de lange lijn. Vogeltjes worden wel heeeeel interessant om deze weg te jagen en die neus tja die doet het best al wel aardig.
Afgelopen vrijdag zijn we naar de dierenkliniek de Woldberg geweest om daar de 6 maanden pubercheck te doen. Aira is glansrijk door de APK gekomen. Daarna nog even met haar naar de dierenwinkel geweest en nog eventjes de stad in. Ze vind het allemaal prima en leuk. Socialiseren blijft belangrijk.
Het is en blijft prachtig om de ontwikkeling van je hondje(s) te zien. Hoe verschillend de honden toch weer zijn ondanks dat het allemaal GM's zijn. Voor elke hond weer een nieuw te schrijven handleiding.
Aira is wel heel speciaal voor ons, ze zijn natuurlijk allemaal speciaal maar om dat nieuwe leven bij de geboorte al te mogen vasthouden en dat het hondje ook nog van je eigen lieve Q is en de hele ontwikkeling van zo'n hondje mee te mogen maken WAUW! Een hondje uit ons eerste eigen gefokte nestje van onze lieve Q en Arven nog wel. Hoe mooi kun je het hebben. Er zullen hopelijk nog vele mooie verhalen gaan volgen op dit blog over Aira. 
Aira haar schofthoogte is circa 58 cm en 23,8 kg.

Onze lieve smousse mouse Aira

Hé wat zit daar?!?!

Even portretfoto 

Ik ondeugend? Wel nee moet gewoon heeeeel veeeel leren

Oh lekker rennen en die flappers doen lekker mee

Positie liggen op de stoel

Dat betekend dus in geval Aira deels bij mij op schoot, deels op de armleuningen en als je goed kijkt zie je nog een poot op mamsie Q liggen (of eigenlijk twee achterpoten)

Resultaat pubercheck
Geen opmerkingen:

Een reactie posten