zondag 20 november 2016

Het eerste verhaal met foto's is van Anco van de Polderdiek

Wij hebben Anco sinds 29 juli 2016. Als klein moppie nam Erwin en Nikki hem mee.
Wij zijn de familie Nijenhuis uit Winterswijk Kotten. Ons gezin bestaat uit Erwin (38 jaar), Tamara (40 jaar) Nikki (6 jaar) en Carly (3 jaar). Daarnaast hebben we onze trouwe viervoeter Moran onze 3-jarige rottweiler reu, onze 19 jarige zwarte kater Teiger en nog 2 konijnen Stampertje en Amika (met momenteel 6 jongen).
We wonen buitenaf op een boerderij met een behoorlijk erf en in een bosrijk gebied. Erwin is al enige jaren jager en wou graag een jachthond. Daarom is onze oog op Anco gevallen.
Eerst was afwachten. Hoe gaat Moran reageren? Erwin kwam met Anco thuis en ging met hem op neutraal terrein staan. Ik ben er heen gelopen met Moran. Aan elkaar gesnuffeld en samen zijn ze naar binnen gelopen en sindsdien grote vrienden. Liggen bij elkaar in de bak. Zijn samen buiten..eten uit elkaars bak.. spelen met elkaar.
Hij was al groot als pup. Had al grotere poten als onze rottweiler.. dat belooft nog wat..
Binnen is het een grote ondeugd hhaja. Altijd erg actief.. met schoenen en speelgoed slepen.  Hij moet altijd wat in de bek hebben (maar begreep dat dat een jachthond juist moet hebben).
Erwin was al geregeld met hem aan het oefenen met een dummy bij ons in het weiland met apporteren en dergelijke. Commando's volgen, zitten, af en kom voor heeft hij al erg snel onder de knie.
Toen Anco 12 weken was begon hier de nieuwe puppycursus er heen.. erwin heeft meegelopen maar al na 1 les werd hem al geadviseerd om de vervolgcursus te gaan doen want Anco wist al te veel voor een puppycursus.
Inmiddels is Erwin al met een jachtinstructeur (mede jager) aan het oefenen met Anco.
Zijn neus laat hem niet in de steek. Heeft een uitstekende reuk. Erwin heeft al geregeld een spoor gemaakt en dat volgt ie alsof hij het al jaren doet. Apporteren gaat ook steeds beter en hij heeft de eerste kraai en gans al in de bek gehad.
Verder is het een echte knuffelkont.. zodra hij wakker is is het een stuiterbal en super enthousiast..moet ook altijd geluid maken.
En eigenwijs.. we konden hem wel 100 x van de bank afsturen.. maar blijkbaar zijn het echte bankhangers en hij heeft het voor elkaar.. hij mag liggen in de 1 zits stoel..
Verder noemen we hem nu al onze mega munsterlander want het is een beste beer.. Anco is nu 63/64 cm en al 38 kilo..(hij krijgt inmiddels iets minder voer....)  maar heeft inmiddels ook al beste spieren.. we zijn erg benieuwd wanneer hij uitgegroeid is.. qua hoogte gaat hij straks onze rottweiler voorbij..

Op dit moment genieten we op volle teugen van hem.

Anco met de gans

Tja ook Anco heeft inmiddels zijn eigen stoel

Zo nu ben ik nog een beetje groter dan ik al ben

Ook stoute dingetjes doet Anco hoor hier lekker in de troep gelegen en moest hij gewassen worden

Ahhhh ben ik nou niet lieffff

Even poseren voor de foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten