vrijdag 24 februari 2017

Trainen met Quinty en Aiko en....een draadhekje

Vandaag met Quinty en Aiko en een......draadhekje getraind, kijken of ze er misschien over heen wilden springen. Na het hekwerk neergezet te hebben vossendummy (circa 5 kg) erin gelegd en uiteindelijk een eend. Eerst Aiko opgehaald eens zien wat meneer hiervan zou gaan bakken. Die slimmerd ging de eerste keer onder het draad door wat niet helemaal de bedoeling was....maar op zich dan wel weer slim gevonden. Na enige aanmoediging ging hij er toch overheen en pakte de vossendummy op en sprong met gemak terug erover heen. Wauw! Daarna weer terug, toen de eend na enige aanmoediging er weer over en pakte de eend netjes op en bracht hem.
Daarna Quinty opgehaald, Aiko was super braaf geweest dus klaar. Quinty vond het maar een raar ding wat moet je daar nu weer mee. Hekje iets lager gemaakt en aangemoedigd en hop daar ging Quinty. Ook Quinty bracht de vossendummy en de eend netjes bij mij.
Het ging nog niet super makkelijk maar een begin is er. Nu blijven trainen. Het rare is dat wij elders trainen met een houtenhekwerk en dit is geen probleem, dit hekwerk is toch weer net andere koek en vinden ze maar raar. Helaas heeft Quinty in het verleden een vervelende aanvaring gehad tijdens de jacht met draad waar een lading stroom op stond en waar ze vanuit het water tegen aan liep/zwom. Dus vermoedelijk hier toch een tik aan over gehouden. Maar met stimuleren en belonen komen we er wel. Beide hebben het uiteindelijk braaf gedaan.

Hoe kom je nou bij die dummy?!?!? Er wordt flink gesnuffeld, gekeken, rondgelopen en......

......uiteindelijk gesprongen

Daarna was de eend geen enkel probleem meer voor Aiko

Quinty moest ook even goed nadenken hoe ze er in eerste instantie in moest komen maar daarna...hoe kom je er in vredesnaam weer uit met een dummy?!?!?!

Nou zo dus

Met eend gaat na een zware vossendummy prima
Geen opmerkingen:

Een reactie posten