zaterdag 4 maart 2017

Aanlegtest Nederlandse Grote Munsterlander met de pups van ons eerste nestje

Vandaag was de aanlegtest van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging en waar wij met ons eerste nestje aan gingen deelnemen.
De hondjes die aan deze dag meedoen zijn allen tussen de 9 en 15 maanden oud en worden getest op de natuurlijke (jacht)aanleg en er wordt naar het exterieur gekeken. Onze hondjes zijn net 9 maanden en mochten nu meedoen aan de test.
Deze dag starten wij met het exterieur deel. Het nest als geheel wordt beoordeeld, en ieder hondje individueel maar ook de vader en moeder worden beoordeeld op hun exterieur. Papa Arven was met zijn baasje overgekomen vanuit Duitsland om ook bij deze dag aanwezig te zijn. En ook alle pups waren aanwezig bij het exterieur onderdeel. Geweldig om ze allemaal terug te zien. Het zijn heerlijke, lieve, enthousiastelingen. Het was puur genieten. Daarna hebben we de proefjes/testjes gelopen. Eerst moesten de hondjes een sleep van een eend uitwerken met daarna een verloren zoek naar een konijn. Na deze proef hadden we nog veldwerk en zweetwerk.
Na deze proefjes was het allemaal verzamelen voor nog een laatste onderdeel de schottest. Alle hondjes schotvast.
En daarna volgde de uitslag.........
Alle deelnemers aan de test uit ons nestje hebben een Uitmuntend gehaald en.......Friedus (Aido v.d. Polderdiek alias mr. Blue) werd eerste met 150,5 punt!!!! Busa (Astor v.d. Polderdiek) 124,5 pnt., Acira (v.d. Polderdiek) 135,5 pnt. en onze eigen boef Aira 136 pnt. Top prestaties van hen allemaal!!!! Wat zijn wij trots op alle baasjes met hun hondje!!

Via deze weg willen we alle baasjes bedanken voor hun deelname aan deze dag, super geweldig vinden we dit!!!Friedus met zijn bokaal 


Uitslag AiraGeen opmerkingen:

Een reactie posten