zaterdag 9 april 2016

Aiko eerste op veldwerkwedstrijd in Hulst van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging

Wat een dag was het gisteren! Wat hebben we gedaan? We zijn naar de jeugd- en novice veldwerkwedstrijd geweest in Hulst, die georganiseerd werd door de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging.
Aiko mag dit voorjaar nog uitkomen in de jeugdklasse.
Mijn dag kon al niet meer stuk toen hij tijdens zijn beurt een haas respecteerde. Ik kreeg hem gewoon terug! Wel even flink op de fluit blazen en een dikke foei maar hij kwam terug.
Daarna direct doorgestuurd. Hup gelijk weer aan het werk.
Na een paar slagen kwamen we aan het eind van het veld en daar was ruigte en opslag (riet, vlier en wilg).
Aiko ging mooi zoeken in de ruigte en toen BAM verwaaïng en BAM daar stond Aiko.
Ik stond nog te ver weg en moest snel bij hem zien te komen. Helaas lukte dat niet helemaal toen de fazant opging, maar hop geschoten. En daar was ie ons eerste punt in een veldwerkwedstrijd!
We wisten toen nog niet wat de keurmeester van alles vond maar op dat moment vond ik dat ook niet belangrijk we hebben een punt en Aiko heeft goed gewerkt wat wil je dan nog meer?
Bij de prijsuitreiking kregen alle hondjes met een EV (eervolle vermelding) en een kwalificatie een korte uitleg over wat de keurmeester van de hondjes vond.
Aiko kreeg lovende woorden van de keurmeester en.....hij kreeg een ZG (zeer goed) en hij mocht naar huis met een eerste plaats in de jeugd en met de wisselbokaal veldwedstrijd beste Grote Munsterlander!
Wat een prachtige dag en wat zijn het toch geweldige honden die Grote Munsterlanders!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten