zondag 24 juli 2016

Een grasmaaier en verder leren

Gisteren hebben de pups voor het eerst een grasmaaier mogen meemaken want tja zo af en toe moet het gras toch even iets ingekort worden. Nou dat was best een heel vreemd ding hoor. Maar werd al snel onderzocht. Toen de machine gestart werd was dat eerst even eng maar al snel herstelden de pups zich en gingen al snel achter het hekje staan kijken van wat er nu toch allemaal weer gebeurde in de tuin.
De pups kennen inmiddels het commando zit al behoorlijk goed. Dus wat moeten de rakkers nu doen voordat ze hun voer krijgen? Juist eerst netjes zitten. Hilarisch wanneer je nu met de bak voer aan komt zetten. Eerst drukte en dan commando zit en hop daar zit het grut. Het is nu al zover dat ze weten dat ze moeten zitten voor ze voer krijgen dus het commando hoeft al niet eens gezegd meer te worden de slimmeriken maar dat doen we toch maar. Hoe meer bekrachtiging van het commando hoe beter.
De pups vinden het nog steeds leuk om met de lege ijzeren bakjes te gaan spelen wanneer ik net niet snel genoeg ben om de bakjes op te ruimen wanneer ze leeg zijn. Maar vind het soms ook niet erg aangezien het ook een mooi portie kabaal geeft wanneer ze vallen en dat is weer goed voor de socialisatie. Zo had vanmiddag Aido (reutje met het blauwe bandje, alias mr. Blue) ook een bakje in zijn bekje. Dus brokjes in de hand en hem geroepen. Eerst zie je vertwijfeling in de oogjes van ga ik dit leuke speeltje nu echt die kant opbrengen voor lekkers??? En ja hoor mr. Blue bracht het bakje netjes en kreeg een beloning. Helaas geen foto van.



Ja  jongens en dame dit is nou een grasmachine 

Wel een raar kabaal ding maar niet eng hoor 

Oom Aiko laat zien dat het echt niet eng is

Lukt wel aardig geloof ik

Daarna beloning voor goed gedrag, mams smult maar  even mee  

Ja we kunnen echt al netjes zitten hoor voordat we eten krijgen nr. vier past niet op het schermpje van de camera maar zat toch ook echt




Geen opmerkingen:

Een reactie posten